A járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések gyakran az egy országban élők kapcsolattartását is megnehezíti. Így volt ez most is, amikor egy kisvárdai beteg és a debreceni kórház közötti távolságot kellett áthidalni. A Kárpátalja Ház munkatársainak sikerült.

Kisvárdáról, egy idős úrtól érkezett telefonon a kérés a Kárpátalja Házhoz: segítsünk neki nélkülözhetetlen gyógyszerei beszerzésében. Rendszeresen, havonta kap ugyanis egy injekciót, amit a Debreceni Egyetem Klinikai Központjából hoz el neki egy ismerőse, ám a jelenlegi helyzetben ez az ismerős sem tud kimozdulni otthonról.

A Kárpátalja Ház munkatársa, Bodrog László, megkereste a hivatalos utakat, az egészségügyi alapellátás vezetőjét, és úgy tapasztalta, hogy ugyan elviekben meg tudnák oldani a szállítást, de egyrészt túl bürokratikus az eljárás, másrészt túl is vannak terhelve.

Így saját kézbe vették a dolgot, elkérték az úrtól a szükséges papírokat, illetve a szállításhoz szükséges kis hűtőtáskát. Majd a Kárpátalja Ház másik munkatársa, Tar Gábriel Kisvárdáról elutazott a debreceni klinikára ahol átvette a gyógyszert, amit még aznap délután át is adtak a betegnek, aki háláját és örömét fejezte ki az egész Magyar Házak hálózatnak.

A képen a Kárpátalja Ház munkatársai és a boldog segítségkérő

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!