A nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a Magyar Házak támogatásával, kéthetes, intenzív, magyar nyelvű fototechnikai- és fotóművészeti tanfolyamot hirdetett a Kárpát-medencében élő, a fotográfia, a fényképezés iránt érdeklődő személyek számára. Az online előadásokra alig néhány nap alatt közel százan regisztráltak. Az első húsz jelentkező már el is kezdte a kurzust, a nagy sikerre való tekintettel a szervezők a következő hónapokban újabb tanfolyamokat indítanak.

Az első tanfolyam résztvevőihez öten az anyaországból öten, Partiumból és Erdélyből, hárman Felvidékről, hárman Kárpátaljáról és négyen Délvidékről csatlakoztak.

A fotótanfolyamot Tóth István AFIAP, nagyváradi fotóművész, az EFANE elnöke tartja, aki több mint négy évtizede vezet fotótanfolyamokat. A résztvevők előadást hallhatnak a fotográfia történetéről, az analóg- és digitális fényképezőgépekről, fototechnikákról, ugyanakkor a mobiltelefonokkal készített képek technikai ismereteit is elsajátíthatják.

A tanfolyam elvégzését a szervező oklevéllel igazolja. A tanfolyam résztvevői által készített legsikeresebb alkotásokat pedig közös kiállításon mutatja be a nagyváradi várban. A kiállítás ünnepélyes megnyitója, amely egyben az első tanfolyam záróünnepsége is lesz, február 13-án, 10 órai kezdettel tartják.

A tanfolyam ára 35.000 Forint, de a debreceni, miskolci, szegedi, kisvárdai, szombathelyi, valamint partiumi, erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai és őrvidéki jelentkezők tandíját a Partium Házat, Felvidék Házat, Délvidék Házat, Kárpátalja Házat és Őrvidék Házat működtető Magyar Házak Nonprofit Kft. magára vállalta.

Kép: Tóth István EFIAP elmondta, nagy öröm számára, hogy a hallgatók érdeklődéssel követik előadásait. Fotó: Tóth Magdolna

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!