Ruszin szivárvány címmel rendezett tárlatot a Kárpátalja Ház és kisvárdai Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat. A december 31-ig látogatható tárlaton három alkotó mutatkozik be a közönségnek. A Partium Házban debreceni és nagyváradi festők Szent László szellemében készült alkotásai tekinthetők meg, szintén decemer végéig.

Egy különleges életérzés részeseivé válhatunk Kisvárdán a Kárpátalja Házban, ahol lélekből horgolt alkotások, egyéni életérzést tükröző festmények és külön világot élő kerámiák látványa fogad minket.

A Kisvárdán élő ruszin közösség tagjai példaértékű munkát végeznek a ruszinság megmaradása, jövője érdekében. Ehhez kapcsolódik a most nyílt kiállítás is. A Ruszin Szivárvány célja, hogy évről-évre bemutassa a ruszin alkotóművészek sokszínűségét és kreativitását, kortól és nemtől függetlenül.

Debreceni és nagyváradi festők, Szent László szellemét megidéző művek alkotására vállalkoztak a Varadinum Fesztivál keretében ez év májusában, a nagyváradi várban, majd a közös örömfestésen született alkotásokat, a nagyváradi Tibor Ernő Galériában állították ki. A Szent László szellemében című kiállítás most Debrecenbe, a Partium Házba érkezett.

A jelenlévőket a Magyar Házak nevében Stanik István szakmai igazgató köszöntötte. Az alkotásokat Majoros László, a kiállítás kurátora mutatta be a jelenlévőknek. Köszöntőt mondott Csathó Töhötöm, a nagyváradi Tibor Ernő Galéria vezetője, Meleg Vilmos, a nagyváradi Festum Varadinum Alapítvány elnöke, Bódor Edit, a debreceni polgármesteri hivatal egyházügyi és határon túli magyar közösségi kapcsolatokért felelős referense. A rendezvényen közreműködtek a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeit Szakgimnázium diákjai.

Kiállítók: BERI Valéria, BOTH Teodóra, B. NAGY Gabriella, CHONDROMATIDOU Barbara, DURUCSKÓ Zsolt, ERDŐS Margit; ERDŐS Mária Éva, FÜLEKI Krisztina, LUKÁCS Gábor, MARCZIN I. Bence, NAGY Marcell, PALOTAI Erzsébet, RITÓK Lajos, SUBICZ István, SZABÓ Attila, SZÁSZ Zsuzsa, SZILÁGYI Barnabás, VIRÁG Sári, MEZEI András, HOREA T. Sălăgean, BÁNHÁZI Gyöngyi, TAPASZI Andrea, RÁCZ Ervin, CSATHÓ Töhötöm Csongor Károly, FÜRTÖS Dóra, TARCSA Viktória.

A kiállításról bővebben ITT olvashatnak.

 

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!