A nemzeti összetartozás napján, a Trianon Múzeum egésznapos rendezvényen, a Nagy-Magyarország Parkban emlékezett meg a Trianoni Békediktátum 101. évfordulójáról, és a park új közösségi terének, a Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkert avatását is erre az alkalomra időzítette. A program részeként a parkban erre az alkalomra felállított Felvidék-teraszon külhoni borászok mutatták be boraikat, a terasz körül felállított hat pavilonban pedig Erdély és Partium, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Őrvidék és Belső-Magyarország könyvkiadóinak újdonságait, borvidékeinek legjobb borait kínálták a könyv- és borkultúra iránt érdeklődőknek a Magyar Házak munkatársai.

A külhoni magyar borok anyaországi forgalmazásához szükséges kereskedelmi és jogi feltételek megteremtését magára vállaló, Szegeden működő Kárpátia Borház bemutatása után a Felvidékről érkező Árendás Zsolt és Csernus Károly, valamint a Délvidékről érkező Sagmeister Ernő mutatta be az érdeklődőknek pincészetét és borait. A jelenlévők számos kérdést intéztek a külhoni magyar borászokhoz, a borbemutató kötetlen, jó hangulatú baráti beszélgetéssel zárult.

A hat pavilonban a Magyar Házak és az azokban működő kávézó-borozók munkatársai várták a vendégeket saját régiójuk boraival, valamint könyveivel, bemutatva a Magyar Házak tevékenységét is az érdeklődőknek.

A jó hangulatú mini-borfesztivál vendégeit Róka Szabolcs és Bálint lant- és koboz művészek szórakoztatták.

« A 20 »
Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!