A külhoni magyar könyvekből a Magyar Házak munkatársai, szerzők és színészek olvasnak fel egy-egy rövid részletet, így népszerűsítve az általunk forgalmazott kiadványokat.

A „Kárpátia Könyvesház, a külhoni könyvek otthona” mottóval indított projektünk keretében házainkban nem csak elérhetővé tesszük a külhoni magyar könyvtermés legjavát, de dedikálásokkal egybekötött szerzői esteken, könyvbemutatókon a külhoni szerzőket, szerkesztőket, könyves szakembereket is bemutatjuk.

Sajnos a járvány miatt hagyományos könyvbemutatóink egy része az online térbe szorult, több könyves eseményünket pedig kénytelenek voltunk elhalasztani.

Sokat gondolkodtunk azon, hogyan is hozhatnánk közelebb olvasóinkhoz azokat a remek könyveket, melyeket a külhoni magyar könyvtermés legjavából kínálunk.

Így született meg az ötlet, hogy a Partium Ház, Felvidék Ház, Kárpátalja Ház, Őrvidék Ház és Délvidék Ház munkatársai felolvasnak a könyvekből. A kezdeményezéshez színészek, sőt, maguk a könyvek szerzői is csatlakoztak, akik saját köteteikből olvasnak fel egy-egy részletet.

Az egy-három perces kis könyvrészleteket a Magyar Házak facebook csoportjaiban és a Kárpátia Könyvesház facebook oldalon osztjuk meg az érdeklődőkkel.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!