Regionális házaink idén is izgalmas honismereti kirándulásokat szerveznek. A külhoni magyar történelmi- és kulturális emlékhelyekre és természeti látványosságokhoz szervezett utazások célja az elszakított országrészek-régiók találkozása, kapcsolatok kialakítása. Az utazások lehetőséget teremtenek arra, hogy a külhoni és az anyaországi magyarok megismerjék egymás életét. 

A debreceni Partium Ház március elején hirdette meg első, egynapos honismereti utazását, melyre elsősorban a Partium Ház Baráti Társaság tagjainak jelentkezését várták, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel egy újabb utat is kellett szervezni.

Az Egy kis séta Nagyváradon nevet kapott kirándulás programját úgy alakítottuk, hogy a nagyváradi magyar történelmi és kulturális örökség legjellemzőbb helyszíneinek megismerésével a résztvevők részletes betekintést nyerjenek a város magyar múltjába.

A kirándulásról szóló beszámolónkat ITT olvashatják.

A miskolci Felvidék Ház tavalyi nagysikerű utazásai után, idén is óriási az érdeklődés a miskolciak részéről programunk iránt. A „Szeressük vissza Felvidéket” sorozat következő kirándulására június 30.–július 1. között kerül sor. Ezúttal Szepsi és környéke magyar emlékeivel ismerkedünk. 

A Felvidék Ház programjáról részletesen ITT olvashatnak.

A Házaink által szervezett honismereti kirándulásokról folyamatosan tájékozódhatnak weboldalainkon, illetve a Baráti Társaságok Facebook-oldalain is.

 

 

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!